2. apr, 2019

Tisdag 2 april

.....................................

Gudmund Ingemund

.....................................

Vi har anmält oss till en gruppresa med Radio Viking som går till Åland ikväll. Vi tog bussen till Brommaplan och blev vi hämtade där så vidare in till stan och båten Cinderella. Har åkt den ett flertal gånger men senast när vi firade min 40-årsdag alltså 1997.

Det blev en riktigt trevlig kväll på båten med Radio Viking. Vi åt en god middag och även om inte rödvin är min grej så var detta jättegott. Roligt med många diskussioner och goda skratt.

Vi hade också en samling i konferensrummet och dit kom Skåningarna och presenterade sig och fick lite frågor om sitt spelande och resande runt på dansbanorna i vårt avlånga land. För mig några nya ansikten förutom Roger Olsson som spelade i Stensons (nedlagd 2017) som var ett band som jag gillade och Roger sjunger mycket bra och är en duktig musiker.

Rolf Larsson underhöll med sin gitarr. Rolf var sångare i Trio me´Bumba i 20 år så han är duktig sångare och underhållare.

Vi gick runt på båten där Hedins spelade på ett ställe och i andra änden spelade Skåningarna nonstop med Sandins.

Hedins har jag alltid gillat och de spelar en bra dansmusik.

Skåningarna var ett nytt band för mig första gången jag lyssnade på och jag gillade det jag hörde och de är ett populärt band bland dansarna och utgår från Bromölla.

Sandins är för mig det mest kända bandet för mig då de hette Johnny Sandins förr och Johnny Sandin var musikförmedlare åt Svenska Musikerförbundet såsom jag på 1990-talet och vi hade ett nära samarbete och träffades en del på olika seminarier.

Idag har Sandins en sångerska i Kessie som är Johnnys dotter och hon höll igång och sjöng bra. Bandet hade sjukdom så ordinarie Kenneth Herrgård var inte med utan var ersatt med Simon Åhs som ordinarie spelar i Fernandoz och det var också passande eftersom Fernandoz skulle spela på Cinderella den 3 apr så stannar han kvar på båten och spelar med dem när vi går av. Hade gärna stannat kvar och lyssnat på Fernandoz för det är ett sen gammalt favoritband. Har alltid gillat Anders Nordlunds sång och deras skivor spelas ofta hos mig.

Simon Åhs är en duktig sångare och musiker och har nog fått en del gener av musikådran från sin pappa Peter Åhs som var spelade med i Lotta Engbergs orkester på 90-talet och jag gillade hans sångröst och en av mina absoluta favoriter är när han gjorde en duett med Lotta i låten "True love". En riktig rysare. När jag pratade med Simon sa han att det var också hans favorit. Nu gjorde Simon och Kessie den jättebra också.

Det blev en kväll och natt i musikens tecken då vi hamnade med musikerna från Sandins, Hedins, Skåningarna, Happytunes, Roffe Larsson efter dansen där det blev allsång hela natten lång. Oh vad kul och vilka duktiga musiker de är! När vi gick klockan 04.00 så hade de fortsatt till 04.30.