29. mar, 2016

Länk-Low thyroid how to thyroid proof your diet

Low thyroid how to thyroid proof your diet

Låg sköldkörtel: Hur man tyreoidal bevis din kost

Av Catherine 44 Kommentarer | Medicinsk Disclaimer | Detta inlägg innehåller affiliate länkar

Google översättning

Hur tyreoidal bevis din kost | smör nutrition
{Varning: Jag är ingen läkare.}
Den låga sköldkörtel epidemi (aka låg närings diet epidemi)

Sköldkörtelproblem är en växande megatrend i USA just nu. Du kanske har hört att din sköldkörtel styr ämnesomsättningen och fungerar som kroppens termostat, men vad är det?

Det är sköldkörteln, som ligger framför halsen nedanför struphuvudet och strax ovanför bröstbenet, som reglerar den hastighet med vilken kroppen använder syre och kontrollerar hastigheten med vilken olika organ fungerar och den hastighet med vilken kroppen använder mat "Broda Barnes, VD i Hypotyreos: Den misstänkta sjukdom.

Följande symtom kan tyda på din sköldkörtelfunktion kan vara låg:

Det går inte att gå ner i vikt
Ödem
Depression
Onormala menstruationscykler
Torr hud
Trög, brist på initiativ
kronisk förstoppning
dålig matsmältning
SAD Seasonal affectiveness disorder
Lätt trött, sömnig
dålig cirkulation
Kalla händer och fötter
Håravfall
Vakna kroppstemperatur på under 97,8 grader
hormonell obalans
Högt kolesterol

Om detta stämmer in på dig, kan det vara ett bra tillfälle att sköldkörtel bevis din kost!
Hjälp din sköldkörtel genom att stärka levern:

1) Lägg till ett överflöd av "hela djuret" proteiner. Varför? Din kropp (särskilt levern) behöver aminosyran balans som uppnås när du äter "hela djuret." När du äter endast vissa proteiner från djur, till exempel, oftast bara muskel kött, din kropp trender mot inflammation!

2) Ta mer näringsrika källor till socker (aka kolhydrater). Om ordet "socker" är skrämmande för dig eller om du har svartlistat det från din kost, kanske du vill läsa detta för något sammanhang.

3) Tillsätt mer pro-thyroid mättade fetter som kokosolja och smör, och eliminering av omättade fetter (PUFA), eftersom de undertrycka thyroid funktion. Kokosolja är mycket pro-thyroid mat.

4) Ät som stöder blodsockerbalans. Dålig hantering blodsocker orsakar binjurarna att frigöra stresshormoner och signalerar levern att bryta ner proteiner och fett för energi. Denna process frigör aminosyror som är anti-metaboliska till vår sköldkörtel. "Muskel katabolism frigör också en stor mängd av cystein och cystein, metionin och tryptofan suppress sköldkörtelfunktion," Dr. Ray Peat, PhD.

5) Få undigestable livsmedel ur din kost (especial sojaprodukter), och istället fokusera på lättsmält mat.

6) Anta en plan näring som ger dig tillräckligt med mat och kalorier för att stödja kroppens cellmetabolism och energiproduktion.

7) Minska stressen och få tillräckligt med sömn. Om du kämpar med sömnlöshet, dessa tips är för dig!
Men vänta-vad om att ta sköldkörtelhormon i stället?

Jag tror personligen att ta sköldkörtelhormon utan en solid plan kost är en farlig spelplan. Varför? Eftersom hypotyreos kan vara självförvållad genom att inte uppfylla kroppens energibehov (dvs.. Bantning och / eller över utövar)!

{Notera: över förenklad analogi framåt}
Vill du kreditkort? De har den fantastiska förmågan att låta dig spendera pengar som du kan eller inte kan ha. De kan vara ett otroligt verktyg för att få saker du vill, men de kan också vara mycket farligt om rätt hantering av pengar är inte på plats för att backa upp vad du är "utgifter". Så låt oss tala om varför jag ser med sköldkörtelhormon som gillar med hjälp av ett kreditkort!

Låt oss säga att du är Jane Doe, du känner dig trött, trött och känna att du har ingen energi hela tiden. Så du går till läkaren och han finner du har låg sköldkörtelfunktion, och han sätter dig på Cytomel (T3) eller någon kombination av T4 och T3. Du kan känna bättre eftersom T3 är kroppens form av energi så på ett sätt du tar en "enkel knapp" för att få mer energi. Med denna ökning av energi du börjar träna, göra mer runt huset och alla de saker du behöver energi för att göra att du har missat. Du mår mycket bättre i början, men sedan kanske du börjar känna värre eftersom du inte har ändrat din kost och livsstil för att säkerhetskopiera att energiproduktionen med ett näringsämne tät diet. Så du går tillbaka till din läkare och han ökar din dos ...

Vad är problemet här? Om du tar sköldkörtelmedicin utan att ta itu med orsaken bakom det, vilket är oftast ett näringsämne och cellenergifattig, är du i huvudsak köper att "ökad energi" med ett kreditkort! Om din kropp inte har närings butiker för att betala för den energi, som kan thyroidmedicationen vara gräva dig djupare och djupare in i en närings underskott.

Jag säger inte att alla tyroideahormoner är dålig, inte alls. Jag tror att det finns en plats för det, särskilt för dem som har haft sin sköldkörtel bort och behöver det. Budskapet jag försöker komma över är att om din energi är låg, då finns det en närings aspekt som måste åtgärdas.

Om du är redo att bygga din närings rikedom med riktig mat terapi så att du kan stödja din energiproduktion och sköldkörtelfunktion naturligtvis prenumerera nedan för att få nutritionsoptippar i din inkorg varje vecka!
Få Näringsmässigt rika!

Rekommenderad läsning:
Den näringsbrist som orsakar hypotyreos och viktökning

Dags att dela dina thoughts- vad tycker du?
{Observera: Jag kan inte lagligt ge ut särskilda råd till icke-klienter.}

Stift den:
Hur tyreoidal bevis din kost | smör nutrition

referenser:
Barnes, Broda. Hypotyreos: den intet ont anande sjukdom. Harper och Row: New York, NY, 1976.
Induktion av lågprisflyg T3 syndrom i utövandet kvinnor sker vid en tröskel av energi tillgänglighet. Loucks AB, Heath EM.Am J Physiol. Mar 1994; 266 (3 Pt 2): R817-23.
Torv, Ray. Tryptofan, serotonin och åldrande. 2006. Hämtat den 22 november 2013 för http://raypeat.com/articles/aging/tryptophan-serotonin-aging.shtml
Weatherby, Dicken. "Lever och gallblåsan." Tecken och symptom Analys från ett funktionellt perspektiv. Nutritional Therapy Association, 2004. Skriv ut.
BETALT PÅSKRIFT AVSLÖJANDE: För mig att stödja mitt bloggande verksamhet, kan jag få ekonomisk ersättning eller andra typer av ersättning för min stöd, rekommendation, rekommendation och / eller länka till produkter eller tjänster från den här bloggen. Men jag bara rekommendera produkter eller tjänster Jag har personligen använt mig och förtroende.

Medicinsk ansvarsfriskrivning: Detta innehåll är inte avsedd att diagnostisera eller behandla någon sjukdom, eller som en ersättning för medicinsk rådgivning. Rådgör med din rådgivning läkare innan någon behandling för ett medicinskt tillstånd. Smör Nutrition skall LLC inte hållas ansvarig eller ansvarig för eventuella missförstånd eller missbruk av information som finns på denna webbplats eller för någon förlust, skada eller skada som orsakats eller påstås ha orsakats direkt eller indirekt av någon behandling, handling, eller tillämpningen av någon mat eller föda som diskuteras i denna webbplats.