16. jul, 2019

Tillväxten av cancerceller kan stoppas med zink!

Tillväxten av cancerceller kan stoppas med zink!


Direktöversatt artikel

Tillväxten av cancerceller kan stoppas med zink!

"Enligt en studie kan spridningen av esofagusceller i cancer hämmas väsentligt med zinktillskott. Studieresultaten kan ge möjligheter till förbättrad behandling och förebyggande av esofageal cancer.

Annan forskning har visat att zink hjälper till att skydda matstrupen från cancer och är väsentlig för helhetshälsan. Det har emellertid aldrig helt förstått varför zink kan förhindra matstrupencancer. Forskare upptäckte i denna studie att tillväxten av cancerceller selektivt stoppas med zink men lämnar normala esofageala epitelceller oförstörd.

Esofaguscancer är den 6: e största orsaken till dödsfall från cancer globalt. Det beräknas att det fanns cirka 16 000 dödsfall från matstrupencancer år 2016 i USA. Den genomsnittliga 5-åriga överlevnadsgraden är mindre än 20%.Esofaguscancer är den 6: e största orsaken till dödsfall från cancer globalt. Det beräknas att det fanns cirka 16 000 dödsfall från matstrupencancer år 2016 i USA. Den genomsnittliga 5-åriga överlevnadsgraden är mindre än 20%.

Många cancerpatienter har upptäckts att vara zinkbrist. Både djurstudier och kliniska data har visat att zink är viktigt för att förebygga cancer och för total fysisk hälsa. Zink är en viktig komponent i många enzymer och proteiner, och dess frånvaro kan göra det omöjligt för korrekt cellfunktion.Många cancerpatienter har upptäckts att vara zinkbrist. Både djurstudier och kliniska data har visat att zink är viktigt för att förebygga cancer och för total fysisk hälsa. Zink är en viktig komponent i många enzymer och proteiner, och dess frånvaro kan göra det omöjligt för korrekt cellfunktion.

Det var tidigare okänt varför ekvivalenta fysiologiska zinkkoncentrationer hämmar tillväxten av cancerceller men inte normala celler. Denna studie visar att överaktiva kalciumsignaler hindras av zink i cancerceller, och medan överaktiva kalciumsignaler inte ses i normala celler, hämmas tillväxten av cancerceller selektivt av zink. Det verkar nu som att kalcium och zink kan ha en kryssning, vilket innebär att de kan kopplas.
En zinkinsufficiens kan leda till utveckling av cancer liksom andra sjukdomar, och det är därför det är viktigt att ha en välbalanserad kost. Mat som är rik på zink inbegriper linfrön, spenat, pumpafrön, nötkött och skaldjur såsom ostron och räkor."