8. jan, 2015

Länk-10 år sedan Stormen Gudrun

10 år sedan stormen Gudrun

Stormen Gudrun har jag starka minnen av. Jag bodde då i Alstermo i Kronobergs län där Gudrun tog sin väg över. Utan ström i 6 dagar i en lgh utan värme och el och utan möjlighet att kunna laga någon mat och ute var det -10 så även att man hade flera lager kläder och flera filtar på sig så frös man.
Morgonen efter stormen när jag åkte utanför samhället mot Älghult så var det riktigt kusligt för skogen som fanns bredvid vägen dagarna innan var nu borta men den hade lagt sig som plockepinn över vägen.
Under tiden jag bodde där 2004-2008 så fick jag uppleva 3 stora stormar Gudrun, Per och en i juli 2006 som jag inte vet något namn på.
Den sistnämnda var en stor katastrof för min egen del då jag fick två stora källarlokaler översvämmade och mycket av mina tillhörigheter och min secondhandaffär som jag hade magasinerat där stod i 1 1/2 meter vatten.
Snöovädret vintern 1985 fick jag också uppleva då jag befann mig i Kristdala. Det hade snöat på natten så man tog sig inte ut genom ytterdörren och ingen tog sig till sina arbeten och för att nå ut till de äldre på landet fick de köra med bandvagnar. Man är så liten mot vädrets makter.