27. aug, 2012

Blogg-Måndagen den 27 augusti

..................................................................................

Namnsdag: Rolf, Raoul

..................................................................................

 

Vaknade till en strålande sol och klarblå himmel. Underbart även om det blåser lite.

 

..................................................................................

 

Blir en liten tur till Västervik idag och hoppas på att det fina vädret är även där.

Ska nog ta mig en fönstershoppingstur också tror jag för ibland mår man bra av det och får lite inspiration och kanske lite nya idéer i huvudet.

På tal om huvudet så har jag en hiskla huvudvärk idag igen och hade huvudvärk när jag gick och la mig så jag är lite fundersam för i Stockholmstrakten har man lätt att få TBE av fästingbett och gubben har fått det två gånger och blev inlagd med hjärnhinneinflammation och var jättesjuk.

Så han har sagt att jag måste vaccinera eftersom jag ibland är däruppe. Men jag har bara haft 3 fästingar tidigare i mitt liv så jag sa att jag avvaktar lite för sprutor är inte min höjdare precis.

Men för någon vecka sedan hade jag en fästing på mig som han fick ta bort. Men hoppas inte att det blev något med den.

Utan jag får nog ta en huvudvärkstablett till så går det säkert över.

 

...................................................................................

 

Vad vore livet utan musik?
Tomt skulle det vara för musiken är en stor del av mitt liv.

Lyssnar just nu på I wonder med Erik Lihms en kanonlåt som är så bra! En riktig höjdare!
Lyssnade nyss på en annan höjdarlåt "Vår glemte kärlighet" med Hans Petters i norsk version som i svenskt original heter "Den glömda kärleken" som Leif "Mulle" Melander och Maritha Johansson har gjort och den har spelats in av Martinez.

 

................................................................................

 

En reflektion då jag läste Västerviks Tidningen på nätet och den personliga sidan där födelsedagar och dödsfall och begravningar finns.

Har undrat många gånger varför det bara står ett namn och ingenting mer över de som har lämnat denna värld.

Varför gör man allting så anonymt runt allt detta?

Det har ju alltid varit så att man letar efter boplatser och vilka som har levt där och så kommer det alltid att göras men varför kan man då inte skriva någonting om de som lämnar tex. var de bott och verkat och kanske lite annat och jag tror att flesta av de som lever vill lämna lite spår efter sig. För alla har vi ju varit delaktiga i det som sker och händer på jorden.

Tycker också det är så tråkigt numera på kyrkogårdarna där de flesta gravarna försvinner och de flesta vilar i minneslunden och allt blir anonymt. Förstår att man många gånger gör så eftersom vi är så rörliga idag och flyttar runt så vill man inte ha några måsten för att sköta gravarna för de anhöriga på kyrkogårdarna.

Men varför kan man inte ha skyltar på namnen på de som vilar där idag i minneslunden som ingår i begravningsavgiften? Idag får man välja om man vill ha den men den lilla skylten kostar 6000 kr så jag tror att många av de anhöriga väljer bort den för det. De 6000 kr kostade den i Norrköping för 2 år sedan då min pappa begravdes.

Då skulle det vara lika fridfullt att kunna gå på kyrkogården och ta del av vilka som vilar där i kanske släktforskningssyfte eller kanske ge andra en tanke kanske i sina barndomsbygder.

 

....................................................................................