4. sep, 2012

Blogg-Tisdagen den 4 september

.......................................................................................

Namnsdag: Gisela

.......................................................................................

 

Lite halvdant väder men mest uppehåll och ganska varmt ändå men lite blåsigare framåt kvällen.

 

.......................................................................................

 

Idag är det en sådan dag som bara fyller sin funktion. Kollat lite i boken Edsbruk-Ett samhälles uppgång och fall av Bengt O. Edberg och gavs ut 1993 som jag fick låna som hastigast men som jag hoppas få tag på. Kul att läsa och titta på bilder från förr i Edsbruk och en hel del känner man igen.

Som tex konstnären Dagmar Flagga, Hulta skrivs det om och hemma hos henne var jag en del i början av 1970-talet som jag lärde känna genom bekanta. Hon målade fina tavlor.

Gubben i Getterum var jag också hos några gånger med samma bekanta eftersom de har sin sommarstuga som grannar med han. Ett oríginal som levde i skogen med sina katter.

Vilken bra bok här står det också mycket om bygderna runt om då de var egna välbärgade kommuner innan de gick in i Västerviks kommun och blev fattiga och där man kan se resultatet idag där det inte finns något som helst intresse av kommunen att satsa på den levande landsbygden utan de har lagt ned allting och bara satsar allt på stadskärnan.

Det går fort nu och befolkningen minskar på landsbygden och många väljer att flytta till städerna där det finns det mesta och det är alldeles för dyrt att pendla till jobb och speciellt nu när de pratar om att ta bort reseavdragen.

Det är så tragiskt att se allt detta.

 

.....................................................................................