18. okt, 2012

Blogg-Torsdagen den 18 oktober

....................................................................................

Namnsdag: Lukas

http://www.birthday.se/namn/lukas/

....................................................................................

 

Mörkt, regnigt och trist väder idag.

 

....................................................................................

 

Läste "MT medlemstidningen kommunal Stockholms län" idag och det var ingen munter läsning precis. I och för sig visste jag en del av innehållet innan men ändå känns det märkligt det som händer i arbetslivet. Återger här något av vad som skrivs där

"Min uppfattning är att regeringen ligger på arbetsförmedlingen för att de ska få ut folk på fas 3-placeringar. Det menade Kommunals Benita Westin, ombudsman på Kommunals arbetsmarknadsenhet."

I jobb- och utvecklingsgarantin fas ett och två finns det idag 94000 arbetslösa. 31000 personer tillhör idag fas 3 eller sysselsättningsfasen som arbetsförmedlingen numer kallar den. Antalet långtidsarbetslösa ökar och fas 3 har blivit Sveriges största arbetsgivare.

Företag och organisationer som tar emot en person i fas 3 får 225 kronor per person och dag. 165 miljoner kronor i månaden går till arbetsgivarna i fas 3."Självförtroendet stärks inte hos arbetslösa att ha ett onödigt arbete till en ersättning på 65 procent av tidigare a-kasseersättning"

 

 Min uppfattning av det hela är att de här pengarna skulle kunna användas till bra mycket bättre saker än detta. Det är nog många som får sluta sina ordinarie jobb när arbetsgivarna upptäcker att det är bättre att få betalt för de som jobbar hos dem. Vem kan leva på 65 procent av a-kassan?

 

Läser också om ambulansersonalen på Ekerö 

"Förra våren kunte MT berätta om hur antalet ambulansresor mer än fördubblats sedan 1997 trots att personalstyrkan är den samma. För ambulanspersonalen innebär det långa arbetspass, ingen lunchrast och svårt att hinna med att rengöra ambulansen."

" Fakta

Antal resor på ett år med samma personalstyrka

1997     837 resor

2006    1300 resor

2010    1929 resor

2011    2267 resor

2012    1632 (fram t o m 19/9)

Varje resa tar i genomsnitt en timme.

I stockholms län går det en ambulans per 34000 invånare

i Skåne är 23000 invånare per ambulans och

i Västra Götaland 19000 invånare per ambulans

 

.....................................................................................

 

Hörde också på nyheterna idag att fler blir kuggade vid uppkörning som kört privat.

Många bokade en ny tid när man blivit kuggad.

 

Pratade en gång med en körkortsinspektör och den Inspektören berättade för mig att det var inte ovanligt att köra upp 10-15 gånger innan man fick sitt körkort.

Jag skulle vilja höra att man inför obligatorisk körkortsutbildning för alla som ska ta körkort

Vill också ett förbud att prata i mobiltelefon utan handsfree under bilkörning och alkolås i alla fordon och då skulle man kunna spara många liv, lidanden och mycket pengar i trafiken.

 

....................................................................................