3. nov, 2012

Blogg-Lördagen den 3 november

....................................................................................

Namnsdag: Hubert, Hugo

http://www.birthday.se/namn/hubert/

http://www.birthday.se/namn/hugo/

...................................................................................

 

Grått väder idag också.

 

..................................................................................

 

Idag är det grisjakt i Ukna där 8 jaktlag är ute i skogarna och letar efter vildsvin och gubben är en av dem och det blev vinst med 2 stycken för hans del.

 

För min del blev det lite andra sysslor och lite av varje.

Bland annat ett tvättstugebråk..

Gick ned till tvättstugan straxt efter klockan två för att att kolla om någon tvättade. Det var tomt och jag skrev upp mig kl 18.00 och ett pass i kväll och två i morgon.

Klockan 17.55 gick jag ned till tvättstugan och då gick tvättmaskinen för fullt och torktumlaren var igång och det stod att det tog 1,17 tim tills den var klar.

Då gick jag i taket men tänkte bäst att lugna ned sig för någon kanske inte har uppmärksammat att någon skrivit upp sig.

Jag gick i alla fall till grannen som tvättat sist för jag skulle tala om för den att man måste göra rent i tvättstugan efter sig.

Filtret i torktumlaren som sitter längst ned är alltid igensatt av ludd när jag ska tvätta och det är så äckligt med blött, gegigt smet med hundhår och allt annat hår som man ska stå och dra bort innan man kan skölja ur den med vatten.

Frågade också om det var den som tvättade just nu men det var det inte.Jag ställde korgen med tvätten som jag skulle torka nedanför torktumlaren som jag hade tvättat hemma och gick hem och gjorde lite annat och gick sedan tillbaka klockan 19.30 och då hade någon bara flyttat min korg och lagt in det som tidigare fanns i tvättmaskinen och den stod nu på 2,20 tim.

Då blev jag riktigt förbannad och tog ur tvätten i torktumlaren och la på bänken och då kom ett stirrigt fruntimmer och började skrika till mig eftersom jag tagit ur tvätten. Jag sa det är min tvätt tid och visade henne där jag skrivit upp mig och hon säger att jag skrivit upp mig efteråt ja då försvann alla elakspärrar för mig. När någon anklagar mig för något som jag inte har gjort så tycker jag att jag har rätt att säga ifrån och det gjorde jag.

Sen när hon skulle börja tjuta och skrek att du vet inte vilka problem jag har....det som jag varken ville veta eller struntade i just då för jag ville bara tvätta.

Hon bad också min gubbe att fara och flyga...och han gjorde detsamma med henne.

Hon satt sig och rökte utanför och vi skulle åka till Ukna för att sätta ljus på kyrkogården och jag sa till gubben att hon kanske går tillbaka för att torka sin tvätt nu när vi åker..

Mycket riktigt så hade hon gjort det för när vi kom tillbaka efter lite mer än en timma så såg jag att torktumlaren stod på lågtemperatur som hon också körde på innan jag ändrade.

Vilka tokiga människor det finns!

 

....................................................................................