27. sep, 2013

Bild-Hemsydd blus från 1973

Häromdagen pratade man om kläder som man inte kan göra sig av med och som bara hänger i garderoben..

Då kom jag att tänka på denna blus som har hängt i min garderob i 40 år..

Denna sydde jag alldeles själv hemma utan någon hjälp och blev oerhört stolt över mig själv vad jag lyckades prestera..

Den är välsydd och i vackra färger för min smak och med de små söta blommorna som man blir glad av att se på och jag la ned hela min själ på den..

och för mig är den lika vacker som då 1973 när jag sydde den och aldrig haft en tanke på att göra mig av med den även att jag använt den mycket på den tiden och nu är den för länge sedan för liten och nu ca 12 storlekar för liten..

Den är så söt och min själ lever fortfarande i den och den är fortfarande i nyskick..

Även att jag i syslöjden hade sytt fina saker bl.a ett förkläde som jag sydde i småskolan i Forsaström och som jag också har kvar som syddes för hand och sydde man inte tillräckligt fint så sa vår lärare Märta Aldenius till och man fick göra om det..

så var man otroligt stolt när man var klar...

men inte som med blusen..det var en annan känsla..

Jag läste också sömnad och textil på gymnasiet och det blev en del alster och har sedan fortsatt med det i det fortsatta livet...i början sydde jag mycket av mina egna kläder och sen blev det hemtextilier av olika slag som t.ex gardiner i långa banor..

Men denna blus ligger mig varmt om hjärtat och har också visat upp den för många i omgivning så den kommer nog få hänga kvar i min garderob livet ut..

för den är en del utav mig..