30. mar, 2019

Lördag 30 mars

....................................

Holger Holmfrid

....................................

Vi var på ett evenemang på Församlingsgården i Stenhamra. Där var cykelbutiken med sina elcyklar. Jag frågade han varför man inte hör något om hur man ska ta hand om alla batterier efter elcyklar och elbilar i dessa "miljötider". Väldigt märkligt. Eller ska man göra som förut med lastbilsbatterier och bilbatterier skicka dem i containrar till Afrika så de hamnar som avfall i haven. Men det tycks väl att cirkeln är sluten eftersom grunden till batterierna som tex Cobolt bryts i Afrika och utförs av barnarbetare och plockas med bara händerna. Det är väl som med diesel...hur alla bensinbilar skulle försvinna för en del år sen då alla skulle ha dieselbilar som skulle vara bättre för miljön.....men sen kom man på att det inte var så bra....och nu står man där och det ska fram elbilar, elcyklar osv....för att det ska vara ett bra alternativ för miljön....men jag tror nog inte det......

 

Hamnade i samtal med en person från kyrkan. Jag tycker det är mycket rofyllt att promenera på en kyrkogård och fundera lite över människorna som ligger där och hur de levde. Men tragiskt är att många gravar försvinner och anonymiteten kom in på kyrkogårdarna för många år sedan då många vilar i minneslunden utan några namn. Jag har fotat många gravar för eftervärlden och många gör som jag och lägger in dessa foton i gravstensinventeringen https://grav.rotter.se/ för att man ska som anhörig få tillgång till dessa och även de som släktforskar och är av allmänt intresse. Nämnde också att jag vill se mer aktiviter i kyrkan med konserter och liknande så som det finns på många ställen.

Hamnade hos några med biodlingar som intresse. Vi diskuterade olika saker som är dåliga för bin såsom gifter som sprutas så de dör. EU hade beslutat om ett gift som är farligt men där går Sverige in och tillåter det. Dör bina så dör vi! Otäckt hur pengarna styr allt!