30. aug, 2017

C-vitamin kan stoppa leukemi från att utvecklas

C-vitamin kan stoppa leukemi från att utvecklas

Översättning direkt från Google

C-vitamin kan stoppa leukemi från att utvecklas

Sedan 1970-talet har forskare varit intresserade av vitamin C med hög dos och dess terapeutiska potential för behandling av cancer. Ny forskning visar hur C-vitamin kan stoppa leukemiska stamceller från att multiplicera, och därmed blockera vissa former av blodcancer från att utvecklas.
Beviset för vitamin C som en effektiv behandling för cancer kvarstår kontroversiell. Flera studier har visat att det fungerar mot en mängd olika cancerformer, inklusive bukspottkörtelcancer, levercancer, koloncancer och cancer i äggstockarna. Andra studier har dock föreslagit att det kan göra kemoterapi mindre effektiv.

Ny forskning - genomförd av forskare vid Perlmutter Cancer Center vid New York University (NYU) Langone Health i New York City - undersöker effekten av C-vitamin på blodcancer.

Den första författaren till studien är Luisa Cimmino, Ph.D., en biträdande professor vid Institutionen för patologi på NYU Langone Health, och resultaten publicerades i tidskriften Cell.
Rollen av enzymet TET2 i leukemi

Ett enzym som heter Tet-metylcytosin-dioxygenas 2 (TET2) är känt för att ha förmåga att göra stamceller - som är odefinierade celler som ännu inte har fått en specifik identitet och funktion - skiljer sig i mogna normala blodceller som slutar att dö på samma sätt som alla annan normal cell.

Detta är till nytta för patienter med leukemi, där stamceller från blod inte "berättas" för att mogna, så istället regenererar de sig och multiplicerar ad infinitum. Detta hindrar kroppen från att producera normala vita blodkroppar, vilket vårt immunsystem behöver bekämpa infektion.

Genetiska förändringar kan påverka detta enzyms fördelaktiga verkan. Författarna noterar i sin studie att 10 procent av patienter med akut myeloida leukemi, 30 procent av patienter med en typ pre-leukemi kallad myelodysplastiskt syndrom och 50 procent av dem med kronisk myelomonocytisk leukemi har ett genetiskt fel som minskar TET2.

Därför utredde Prof. Cimmino och kollegor att undersöka hur detta enzym kan stimuleras genetiskt, och huruvida vitamin C kan användas för att göra det.
Växlar TET2-genen till och från

Forskarna genetiskt konstruerade möss för att sakna enzymet, som har konstruerat musmodeller med TET2-genen "påslagen" och "av". När genen var av, fann forskarna att stamceller började funktionsfel. När forskarna slog genen tillbaka, reverserades dessa funktionsfel.
Forskarna var kända att i leukemi och andra blodsjukdomar som beror på TET2-genetiska störningar, förändras endast en av de två kopiorna av TET2-genen.

Så de hypoteser att en hög dos av C-vitamin administrerad intravenöst kan kompensera för den felaktiga kopian av genen genom att förstärka verkan av kopian som fortfarande fungerar normalt.
C-vitamin, PARP-hämmare blockerar cancerceller

Studien bekräftade forskarnas hypotes. De fann att högdos vitamin C främjade en genetisk mekanism som återställde TET2-funktionen. Denna mekanism kallas DNA-demetylering - en process som helt enkelt aktiverar gener som "berättar" stamceller att mogna och utvecklas mot döden, som vanligt. Denna process fungerar inte ordentligt hos patienter med genetiska mutationer av TET2.

Den nya studien ger emellertid sådana patienter hopp, eftersom forskarna fann att intravenös behandling med vitamin C främjade DNA-demetylering, att "berätta" stamceller att mogna och dö. Behandlingen stoppade också leukemacancer stamceller som hade transplanterats från humana patienter till möss från att växa i gnagare.

Resultaten fick forskarna att se vad som skulle hända om de kombinerade den terapeutiska potentialen av C-vitamin med en klass av cancer mot cancer som kallades PARP-hämmare. Dessa är "en typ av läkemedel som är känd för att orsaka cancercelldöd genom att blockera reparationen av DNA-skador och är redan godkända för behandling av vissa patienter med äggstockscancer", förklarar prof. Cimmino.

Forskarna fann att denna kombination ökade effekten av vitamin C-behandlingen, vilket gör det ännu svårare för leukemiska stamceller att självförnya.
     "Våra resultat föreslår att vitamin C med hög dos är - och det är viktigt att notera att detta innebär att doser som måste administreras [intravenöst] - kan ha terapeutisk nytta i TET2-mutant myelodysplastiskt syndrom, antingen ensamt eller i kombination med aktuella demetyleringsbehandlingar och / Eller PARP-hämmare. "
"Vårt arbete föreslår också att C-vitamin plus / minus PARP-hämmare kan vara en del av en fördelaktig strategi för TET2-mutant [akut myeloid leukemi]," tillägger Dr. Neel. Men författaren varnar för att dessa bara är predikationer, och att de "måste testas hos mänskliga patienter via kliniska prövningar."

"Dr Abdul Maher-Hay på [Perlmutter Cancer Center] har organiserat en multi-center trial för att testa effekterna av C-vitamin i mellanliggande och högrisk [myelodysplastiskt syndrom]", berättade Dr. Neel. "Resultaten av denna försök kommer att bli ganska intressanta."

Dr. Neel delade med MNT några av forskarnas riktlinjer för framtida forskning och sade: "Vi planerar också ytterligare prekliniska studier för att testa effekterna av högdos vitamin C i kombination med PARP [hämmare] i fler modeller av [akut myeloida leukemi ] Och i primära patientprover. "

"Och slutligen planerar vi experiment för att identifiera andra ämnen som kan synergiera med C-vitamin i [akut myeloida leukemi] prover."