5. jun, 2015

Länk-Nu öppnar nya ekologiska matbutikskedjan

Nu öppnar nya ekologiska matbutikskedjan

Jippiii! Kanonbra!
Jag är den som förespråkar ekologiskt och giftfritt!
Jag är uppväxt på landet och för mig är det naturligt att äta ägg som kommer direkt från hönshuset och dricka mjölk direkt från korna och där man kärnade sitt eget smör och gjorde egen ost. Korna fick gå ute på bete där de åt av allt där som naturen gav och var obesprutat. Grisarna fick matavfall som vi kallade (skulor) såsom potatisskal och matrester.
Vi behövde inte fundera på om matvarorna var ekologiska eller inte för det var råvaror från det småskaliga jordbruket som man värnade om och där man skulle äta allt själv och då var man mån om att råvarorna var bra.
Man blev totalt salig när man kunde gå ut och ta ett grässtrå och plocka smultron som fanns överallt och sätta de på strået så kunde man gå extra lång tid och njuta både av synen, lukten och smaken. Man fick som barn följa med ut i skogen och ta tillvara allt vad som erbjuds från naturens skafferi såsom blåbär, hallon, lingon, odon, svamp m.m och sen tillreda som saft, sylt etc. Jordgubbar hade man hemma i landet. Äpplen, päron, körsbär och plommon fanns i trädgården och det vara bara att plocka och frossa i. Grönsaker såsom sallad, lök, morötter, ärtor, rödbetor, tomater, gurka fanns i trädgårdslandet så ibland kunde man rycka upp en morot och skölja av den och sen gå och knapra på den. Vilken lyx vi hade förr. Allting hanterades med varsam hand.