22. jun, 2012

Blogg-Fredagen den 22 juni

.........................................................................................

Namnsdag!

.........................................................................................

Midsommarafton

 

Trevlig Midsommar!

 

.......................................................................................

 

Vaknade av att solen lös genom persiennerna! Härligt! Hoppas det soliga vädret håller i sig hela dagen!

Vi åkte till Hembygdsgården i Färentuna och där var mycket folk på midsommarfirandet.

Vi gick runt och kollade på utställningen de hade där. De hade gamla skolbänkar från förr. När jag gick i skolan hade vi sådana. På en av bänkarna så låg det en kulram och jag hörde en konversation mellan en pappa och hans son som var 20-25 årsåldern.

Sonen hade aldrig sett en kulram tidigare och pappan frågade om han visste vad man skulle använda den till men sonen hade ingen aning om användningsområdet och när pappan förklarade att den använder man när man ska räkna något men sonen såg ut som han såg ett ufo och man inser att idag skulle nog ingen ungdom använda sig av en sådan när det finns mobiltelefoner till allt.

Tiden förändras och vi med den.

Även en annan son till en pappa fick en lektion i gamla redskap såsom snickeri -och murarverktyg. Pappan kunde sin sak och jag hade sett det mesta av det men hade ingen aning om alla namnen.

Min älskade Filbunke som var min passion när jag var liten och fick det hos min farmor fanns på bild och med texten Filbunke är detsamma som sur mjölk låter ju inte som någon höjdare men är det och idag väldigt svårt att få tag på. På 1980-talet hittade jag i en affär Filbunke i en ny tappning och jag blev eld och lågor men ack så besviken när jag väl smakade på den för den var ljusår ifrån min farmors Filbunke.

Man blir ju lite nostalgisk när man ser gamla mjölkflaskor och många andra saker som fanns förr. Kul att titta på den här utställningen.

 

Vi köpte våfflor med grädde och hjortronsylt och kaffe och det var jättegott men dyrt för våfflorna kostade 30 kr styck men man får väl tänka på att de måste dra in pengar till Hembygdsgården så att den ska finnas kvar.

 

.........................................................................................

 

Väl hemma blev det grillad entrecote, färskpotatis och kantarellsås.

Jordgubbar, vaniljyoughurt, lime och lite honung som man ringlar över till efterrätt.

Smarrigt värre!

 

........................................................................................

 

Vädret var kanonvackert hela dagen förutom lite senare på kvällen då det blev mulet men upphåll. Kanske lite för blåsigt på dagen för min smak.

En mycket trevlig midsommarafton!

 

.......................................................................................